miércoles, 8 de febrero de 2012

No hace falta ser robocop para ser un cyborg

Robocop encarna la narrativa futurista de un cyborg poderoso e invulnerable. Pero la realidad del cyborg ya está aquí, y se parece bien poco.



La pregunta: si, como parece por el caso de Neil Harbisson, incorporar máquinas a nuestro cuerpo nos hace más capaces, ¿deberíamos todos incorporar máquinas? ¿Por qué no convertirnos todos en ciborgs?

7 comentarios:

  1. He vist el vídeo i he deixat el meu comentari al meu blog, si algú vol opinar ací deixe la meua direcció: http://rincomove.blogspot.com/

    ResponderEliminar
  2. Personalment, jo si que incorporaria maquinaria al meu cos si fora possible i tinguera la necessitat. El Neil, l'ha incorporada per a integrarse en una societat on en molts aspectes es necessita la diferenciació de colors, però més enllà de la necessitat, jo m'incorporaria articulacions artificials més resistents per a no lesionarme mai :)

    He cercat informació sobre el Neil, i senc comunicar que no hi ha ninguna exposició a la vista per Espanya. En el link podeu seguir-lo:
    http://www.wix.com/eyeborg/neil-harbisson#!events

    ResponderEliminar
  3. Després d'haver vist el video, també he deixat la meua opinió en el blog:
    http://www.123miweb.es/edmovjavi/

    ResponderEliminar
  4. En el meu blog http://educandomov.blogspot.com/ he fet una observació d'aquesta relació sobre màquina-cos tant present i he fet una explicació d'un moviment basat en aquesta relació, anomenat Iatromecanicisme.

    ResponderEliminar
  5. Em sembla un video molt interessant, però no sóc partidari al igual que Oscar d'incorporar les màquines a la nostra vida quotidiana, ja que no hi hauria especialització de ningún tipus, tots sabrien fer de tot i tot seria molt rutinari i monòton.En definitiva crec que li llevarien l'essència a la vida, com si a un partit li afegiren últimes tecnologies per determinar situacions que l'àrbitre no pot vore.
    Això si, si una persona les necessita per a facilitar-li la vida o perquè no té més remei, estic a favor d'elles; com en aquest cas en el qual Neil Harbisson no diferència els colors i li resulta necessari l'incorporació d'aquest mecanisme electrònic.

    ResponderEliminar
  6. He dejado mi comentario en mi blog: http://villalbarondaedmov.blogspot.com/
    He dejado otro video de Neil para que os lo podais bajar, esta muy bien. Y varias preguntas para reflexionar.

    ResponderEliminar
  7. Pero, ante una perspectiva tan segestiva como incorporar una máquina para ser más (fuerte, inteligente, sensible...), ¿quién y cómo determina el límite entre la necesidad y el deseo?

    ResponderEliminar